Ønskjer jobb

Får du problem med å sende, bruk epost og send meldinga til: seter@seterkultur.no

Innlegget må godkjennast, så det tek eit par dagar før det ligg på nettet.

Er du ut etter ein (sommar)jobb på ein gard eller seter legg du igjen eit svar i botnen av denne sida.

Vil du tilsette nokon, tek du direkte kontakt på epostadressa i meldinga deira og ikkje svar på innlegget.

32 Responses to Ønskjer jobb

 1. Anonym seier:

  Hei, er ei sprek, sterk og arbeidsledig dame på 56 år som er ute etter sesong/sommerjobb på seter 2022.
  Har absolutt ingen er faring, men er vant til både tungt og travelt arbeid.
  Er omgjengelig, ryddig og punktlig. Glad i dyr og natur, har godt lag med det meste og de fleste 🙂

 2. Siv oline Bjørnvåg seier:

  Hei.
  Jeg er interessert i jobb på seter, i juli og etter 15 august og utover.
  Ta gjerne kontakt.

  • Ole Bjørn Gjøsæter seier:

   Hei!

   Har en gård i Folldal. Trenger noen som kan passe dyrene mine mens jeg skal på ferie. De går ute og beiter, og det er mest å være der å se at alt er i orden.

   Har flere hytter her, og seter i Setaldalen. Fiskebu er det også ved Marsjøen.

   Mvh

 3. Dorte Austad og Anna Briskeby seier:

  Hei!
  Vi er to studenter fra Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU) som ønsker og ser etter sommerjobb innen seterdrift. Vi ønsker mer praksis innenfor dyrehold da dette vil gi oss erfaringer som vi kan ta med oss i studiet og arbeidslivet. Vi er veldig glad i natur, fysisk arbeid og nye utfordringer. Vi begge går husdyrvitenskap og skal starte på 3 året til høsten. Begge er oppvokst på gård og har erfaring med diverse dyr.
  Håper dette kan være til interesse for noen!
  Ta gjerne kontakt på tlf 46622721 (Anna) eller 46820964 (Dorte)

 4. Anonym seier:

  Hei!
  Jeg er 23 år og kommer fra bygda Grong. For tiden studerer jeg Journalistikk ved Høgskulen i Volda. Til sommeren har jeg lyst til å jobbe på ei seter eller en gård. Jeg har erfaringer både med kyr, sau og hest etter å ha hjulpet til på gårder i heimbygda mi. Jeg har også vært med på hesjing, utgardsgjerding og gommekoking. Nye oppgaver og utfordringer tar jeg på strak arm. Jeg er veldig glad i dyr og natur og har lyst til å kombinere dette med en sommerjobb. Egenskaper jeg har som kommer godt med er at jeg er i god fysisk form, kjærlig med dyr, glad i friluftsliv, fleksibel,
  lærevillig og praktisk. Jeg er tilgjengelig fra uke 22 til uke 31.
  Ta gjerne kontakt på epost: astrid_s_97@hotmail.com eller på mobil:
  451 34 744
  Mvh.
  Astrid Storvig

 5. Anonym seier:

  Sosial, arbeidsom og serviceinnstillt dame på 23 år søker sommerjobb for sommeren 2021.
  Jeg er student ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet(NMBU), og studerer økologi og naturforvaltning med fordypning innenfor skogfag. Jeg er veldig interessert i finne en sommerjobb på gård eller på seter denne sommeren, der jeg har mulighet til å være mye utendørs og sammen med dyr. Min største drøm er å starte et lite småbruk selv, og trenger derfor gårdserfaring for å lære mer om dyr og jordbruk. Jeg har ikke så mye erfaring med dyr, men litt erfaring innenfor grønnsaksdyrking. Jeg lærer veldig fort, og er ikke redd for å få litt skitt på meg. Jeg har mulighet til å jobbe fra slutten av juni til midten av august.

  I fjor hadde jeg sommerjobb som bærplukker på bringebærlandet i Drøbak. Der stortrivdes jeg med å få lov til å jobbe med planter og annet stell på gården utendørs hele sommeren. Det var viktig for meg å vise solidaritet med norske bønder som hadde stort behov for arbeidskraft i sommer, på grunn av korona nedstengning . Jeg er veldig opptatt av matsuverenitet og å produsere kortreist, bærekraftig og sunn mat her i Norge.
  Jeg har også erfaring med jordbruk fra et utvekslings program til Brasil sammen med Latin Amerika gruppa i Norge, der jeg bodde sammen med brasilianske bønder i flere måneder i Brasil. Når jeg bodde der var jeg med å hjelpe til i åkeren hver dag, og hjalp til med annet arbeids som var nødvendig på gården. I tillegg har jeg min egen kjøkkenhage her hjemme i Ås, der vi dyrker en stor andel av de vi spiser selv.
  Hvis jeg virker interessant for deres gård eller seter, kan jeg nås på mail på anneli_aune@hotmail.com, eller på telefon på 97162552.
  ​Håper på å høre fra dere så fort som mullig.

  Mvh. Anneli

 6. Anonym seier:

  Hei!
  Jeg er ei livat jente på 28 år, født og oppvokst på et småbruk litt utafor Lillehammer. Jeg er opprinnelig frisør med svennebrev, men fullførte femårig lektorutdanning ved NTNU i Trondheim i 2020. Nå jobber jeg som lærer både ved en ungdomsskole og en videregående skole i Innlandet. Jeg trives aller best når jeg har mye å gjøre, og av den grunn kan sommerferien som lærer bli litt lang. Selv om jeg ikke har erfaring som avløser/budeie, så kunne jeg veldig gjerne tenkt meg å prøvd budeielivet nå i sommer. Som person er jeg blid, åpen, positiv og samarbeidsvillig. Jeg er kombinert praktiker og teoretiker, har godt håndlag, evner å se hva som må gjøres og er ikke redd for å ta i et tak. I tillegg er jeg glad i å lære nye ting, og tilegner meg som oftest nye kunnskaper/ferdigheter nokså lett.
  Jeg har mulighet til å jobbe fra og med uke 25/26, til og med uke 31/32. Kontakt meg på e-post: vildeekerhaugen@icloud.com.
  Gleder meg til å høre fra deg/dere!
  Med beste hilsen,
  Vilde Ekerhaugen

 7. Anonym seier:

  Søker budeiejobb!
  32 år gammel arbeidsglad dame ønsker budeiejobb sommeren 2021. Kan jobbe i ca 5 uker, men har mulighet til å være lengre dersom det er god mobildekning (4G) (da kan jeg koble meg på internett via mobilen og gjøre litt kontorjobb).
  Har vært et par uker til seters hver sommer de siste årene og mjølka ku og geit. Kunne nå tenke meg å ha ansvar for en lengre periode. Er også veldig glad i arbeid som gjerding, slått, hogst med motorsag og rydding av beite- er sterk og utholdende og liker å bli skikkelig sliten 🙂
  Til høsten begynner jeg på voksenagronom ved siden av min jobb i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Har også drevet med mjølkeforedling for salg på Bygdø Kongsgård, så er vant til å håndtere mjølk som råvare.
  Ta gjerne kontakt på vilde@smabrukarlaget.no eller 47668984!

 8. Anonym seier:

  Hei!
  Jeg er ei sterk og sprek jente på 28 år som har levd nesten hele livet i ei lita bygd på Romeriket, og som tenkte å melde min interesse for seterjobbing sommeren 2021. Da jeg var liten fantes dyr på gården jeg kommer fra, men rundt 10-års alderen ble gården omgjort til småbruk. Jeg er odelsjente til gården, og drømmer om å smått starte opp igjen dyrehold den dagen jeg tar over. En sommerjobb på ei seter er noe jeg har vurdert i årevis, og nå som alt av ferieplaner er avlyst ser det ut til at det er dags å følge opp. Jeg trives best i naturen, turer i skog og fjell er aktiviteter som opptar meg ofte, og hardt arbeid av variert slag er jeg godt vandt med. Til vanlig jobber jeg som lærer i drama på en Steinerskole i Oslo, og holder på med diverse innen kunst og kultur ved siden av. Jeg har som lærer sommerferie fra omtrent uke 25 til rundt uke 33, så en jobb på seter passer meg utmerket!

  Jeg kan kontaktes på mail.
  karoline.saeter@gmail.com

  Mvh
  Karoline Sæter

 9. Adele seier:

  Hei!

  Jeg er en veterinærstudent på 23 år som er på utkikk etter en sommerjobb. Jeg har gått naturbruk på videregående og har jobbet massevis i stall, men nå har jeg lyst til å kjenne litt på seterlivet. Fysisk arbeid er noe jeg trives veldig godt med, og jeg jobber fint både alene og med andre.

  Jeg er tilgjengelig hele juli og august, og siste halvdel av juni.
  Ta gjerne kontakt om du/dere ønsker å bli bedre kjent med meg 🙂
  Kan nås på mobil: 99381631

 10. Martinus Olsen seier:

  Hei hei:)

  Martinus Olsen her. Jeg er 33 år og jobber som håndverker i Oslo. Jeg har jobbet på Luado.no i 2 år nå og er på utkikk etter en jobb der jeg kan omgås dyr og natur i større grad enn det jeg opplever nå. Bylivet er intenst og jeg ønsker å finne tilbake til noe mer ekte. Jeg er praktisk og sterk. Veldig hyggelig person å være rundt. Håper så klart på å finne en hyggelig gård å jobbe på i 6 mnd +. Bare å ta kontakt på 98330714 dersom dere kunne trengt en ekstra hånd på gården:) Vh Marinus

 11. Pernille Høegh seier:

  Trivelig, arbeidsom og rolig kvinne fra Trøndelag søker seterjobb for sommeren 2021.

  Jeg er 30 år og har jobbet som budeie de siste tre sesongene på en sæter i Imsdalen. Her har det vært en god blanding av alt fra malking, stell, vedlikehold og betjening av gjester: Har hendene godt skrudd på og er ikke redd for å prøve meg på nye ting.
  Jeg er i tillegg selv vokst opp på gård, så jeg har god erfaring med både kyr, gjeit, sau og hest og vet hva som kreves for å drive en besetning.

  Jeg er veldig selvstendig, ansvarsbevisst og arbeidsom, trives godt alene, men liker bestemt også å arbeide i lag med andre. Jeg har jobbet mange år i hjemmesykepleien, så jeg er vant med å omgås en bred gruppe av mennesker og liker og yte en god service.

  Jeg vil kunne arbeide i perioden 01.06-01.08 (plus, minus etter behov).

  Ta gjerne kontakt!

 12. Malin Neteland seier:

  Hei, eg er ei jente på 23 år som ynskjer sommarjobb på ei sæter. Eg kjem frå Hardanger, men fortida bur eg i Ås der eg studerer husdyrvitenskap på NMBU. Har ikkje så mykje erfaring med dyr, men er glad i dyr og glad i å lære. Det vesle eg har av erfaring med dyr er nokre flaskelam frå då eg var yngre. Eg elskar å møte på sau og kyr når eg er ute på tur i fjellet, og ynskjer endå meir kontakt og erfaring med ulike husdyr.
  Dette verkar som ein flott sommarjobb då ein får kombinere både natur og dyr!
  Eg er interessert i å lære meir om dyrehald og sæterdrift, og å kunne ta med meg erfaringar frå sommarjobben inn i studiet og arbeidslivet.

  • Hei, vi undersøker mulighetene for å få seterhjelp til en bonde i Øyer. Setra ligger litt innenfor Pellestova i Øyerfjellet. Det er snakk om stell av 15 melkekyr. Dyrene går på kulturbeite. Sesongen er i utgangspunktet fra ca. 20/6 til 15/9 men kortere tid med seterhjelp kan også være aktuelt. Arbeidsomfanget regnes til ca. 5t. pr. dag og vi/bonden tilbyr kr. 900 pr. dag i lønn. Arbeidsforholdet for denne seterjobben er formalisert gjennom Landbrukstjenester Sør-Gudbrandsdal. Bonden heter John Steinar Svegården, tlf. 91103920. Vårt tlf. nr. er: 90239486. For nærmere info om jobben ta kontakt med han, eller send oss en tilbakemelding om dette er en jobb som kan være av interesse for deg.

 13. Torbjørn Sandsengen seier:

  Hei
  Familie på 4 ønsker sæter jobb. Har erfaring med melking og dyr. Har hatt småbruk før med melkeku, og noen sauer og høner. Vi er mann på 45år, kvinne på 42 , jente på 14 år og gutt på 16 år.
  Ungdommene har vært med i fjøs fra de var små så er dyrevant og har og melket.
  Alt av innteresse. Ungene starter ferie 21 juni men en av de voksene kan starte tidligere hvis det er behov.

 14. Ingo Hagemann seier:

  Hello.
  Me, 47 years old, my wife, psychotherapist, and our 2 daughters, 4 and 5 years old are looking for setter work. We have 20 summer saisons experience in Switzerland, credencials of Swiss farmers available. Reliable and friendly we are used to work on our selves. Milking (by hand or machine), producing cheese, butter, yoghurt and so on, and last not least, caring for the animals. We like to work in Norway for about 2-3 month. Please don´t hesitate to contact us.
  Phone 0049 176 3236 2347
  mail: ingo.hagemann@yahoo.de
  Sincerely,
  Ingo

 15. Bente H. seier:

  Hei!
  Eg er ei kvinne på 23 år frå tidlegare Hordaland fylke som veldig gjerne kunne tenkt seg nokre veker på ei seter/ein gard til sommaren. Ynskje om dette er basert på på ei stor glede og interesse for dyr. Har vore særleg glad i geiter som yngre, men er interessert i å jobbe med alt av dyr der eg kan lære noko nytt. Har inga konkret erfaring å vise til, men er svært lærevillig og tek ting fort. Eg er elles sjølvstendig, positiv og særleg glad i fysisk og variert arbeid. Kan utan problem jobbe lange arbeidsdagar om det trengs.

  Håpar du tek kontakt om du har passande arbeid!

 16. Ida Delphin Gulbrandsen seier:

  Hei, er en jente på 20 år som kunne tenke seg å jobbe på en seter i innlandet-området sommeren 2021. Går på veterinærstudiet på NMBU og ønsker derfor å kunne jobbe på seterdrift for å få mer erfaring med husdyr.
  Har avløserkurs og erfaring med sau og melkeku fra tidligere, men er interessert i å jobbe med alt av dyr.

  • Hei, vi undersøker mulighetene for å få seterhjelp til en bonde i Øyer. Setra ligger litt innenfor Pellestova i Øyerfjellet. Det er snakk om stell av 15 melkekyr. Dyrene går på kulturbeite. Sesongen er i utgangspunktet fra ca. 20/6 til 15/9 men kortere tid med seterhjelp kan også være aktuelt. Arbeidsomfanget regnes til ca. 5t. pr. dag og vi/bonden tilbyr kr. 900 pr. dag i lønn. Arbeidsforholdet for denne seterjobben er formalisert gjennom Landbrukstjenester Sør-Gudbrandsdal. Bonden heter John Steinar Svegården, tlf. 91103920. Vårt tlf. nr. er: 90239486. For nærmere info om jobben ta kontakt med han, eller send oss en tilbakemelding om dette er en jobb som kan være av interesse for deg.

 17. Anonym seier:

  Er ei jente på 20 år, som ønsker å jobbe på gard/seter for å få meir erfaring. Kan godt arbeide for kost og losjii, da eg gjerne vil ha meir praktisk erfaring med den typen jobb. Eg har tidligare gått 3 år på landbruksskule, så heilt ukjent er eg ikkje med arbeidet, men eg har enno mykje å lære. Eg er selvstendig, lærevillig, positiv og glad i å arbete allsidig.

  • Hei,
   Er du fortsatt interessert i nytt arbeid ?
   Vi driver en allsidig drevet økologisk/biologisk-dynamisk gård med melkeproduksjon og foredling av ku og geitmelk,kornproduksjon,grønnsaker og potet.Direkte salg av gårdens produkter gjennom Bondens Marked og Reko-ringen.
   Våre 15 kuer og 33 geiter melkes for hånd og det lages ulike kvite og brune oster.
   Er du interessert kan du ta kontakt på tlf.90180447 /97303109

 18. M Zomer seier:

  Hei,
  Siden mars bor jeg i den vakre kommunen Hustadvika og vil gjerne jobbe på en seter eller gård på en øy i denne kommunen. Jeg har mye erfaring med sauer og kyr og vil gjerne støtte noen som kan bruke litt ekstra hjelp. Jeg vil gjerne bli kjent med seterkulturen og bidra til å opprettholde denne kulturen.

 19. anonym seier:

  Heisann!
  Ser etter en sommerjobb som budeie sommeren 2021. Jeg fyller er fylt 19 når sommeren kommer og er klar for nye eventyr. I lomma har jeg 3 år erfaring fra skolegang på en landbruks som heter Øya videregående skole i Trøndelag. Hjemme har jeg odel på en melkegård på 20 melkedyr og er vant til å ta i et tak når det trengs. Vi har også noen høner og en hane, i tillegg til to utganger sauer jeg har foret opp og slaktet selv i høst. Jeg er veldig allsidig og har snekret på gjerder, vase fjøs og anlegg også videre. Produksjon av mat er viktig og kortreist skal den være så godt det er mulig. Hjemme har vi bringebær, plommer, epler, rips, solbær, stikkelsbær, poteter, gulerøtter, kål, korn osv. og dette prøver jeg å utnytte så best som mulig. Er veldig service og har jobbet noen uker/dag på credo, storkjøkken, ysteri og slakteri.
  Jeg har lyst til å jobbe på seter for å få videreføre tradisjoner, kultur og kunnskap om vår fortid og nåtid. Vi være et pluss hvis det er en besøks plass eller en avløser/budeie til på setra. Vil gjerne jobbe fulle arbeidsdager (7,5 time) og kan jobbe hele juli og slutten av juni.

 20. Anonym seier:

  Er på utkikk etter jobb på seter i 2021.

  Er en kvinne på 25 år, opprinnelig fra Trøndelag men er bosatt i Oslo.
  Jeg har lenge drømt om å skaffe meg sommerjobb som budeie, men har alltid skjøvet det fra meg da jeg har tenkt at det bør forbli en drøm. Men har bestemt meg for å prøve å realisere dette. Jeg har studert i et par år nå, og har 6 års erfaring innen service og restaurantbransjen. Er ikke ukjent med dyr, men har ingen fjøserfaring -dog jeg er villig til å lære! Er mye ute i friluft og har det best når jeg får være ute i natur. Er ikke redd i å ta i et tak og jeg setter pris på hardt arbeid og utfordringer.
  Jeg har lyst til å jobbe som budeie for å være med på å ta vare på en kulturarv som jeg alltid har satt pris på og alltid ville vært med på å føre videre. Et ekstra pluss hvis setra er knyttet til et ysteri!
  Erfaringen mangler kanskje, men drømmen og stå-på viljen er her!
  Hvis du/dere ønsker å ta kontakt, eller har spørsmål vennligst send e-post til: Karen_95@ymail.com

 21. Anonym seier:

  Hei, vi er to jenter på 14år (vi blir 15 i 2021). Vi er glade i dyr, natur, fysisk arbeid og nye utfordringer. Vi har ikke jobbet med dyr før, men vi lærer fort, og er ikke redd for å få skitt på hendene.
  Vi er selvstendige, ryddige, punktlige, lærevillige og ikke redde for å ta i ett tak når det trengs. I tillegg er vi serviceinnstilt, vante med å bo enkelt og klare for seterlivet hvor enn i landet det måtte være!
  Vi har lyst å jobbe som budeier i 2021 i perioden fra 19.juli- 15.august.
  ta kontakt på tlf (send melding): 46801762 eller 95459053

 22. Anonym seier:

  Hei!
  Vi er to frøkner på 19 år (2020) som gjerne kunne tenkt oss å jobbe på en seter sommeren 2021. Vi er glade i dyr, natur, mennesker, fysisk arbeid og nye utfordringer. Vi har middels grad av erfaring med gårdsdrift (melkekyr, hest, alpakka, sau, gris), er selvstendige, lærevillige og ikke redde for å ta i ett tak når det trengs. I tillegg er vi serviceinnstilt, vante med å bo enkelt og klare for seterlivet hvor enn i landet det måtte være!

  Har du en seter og behov for to sommerbudeier sommeren 2021, ta gjerne kontakt med oss! Nå oss på 95876260/46519808.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.