Sommeraksjon «Setra mi»

Norsk seterkultur ønsker å vite mer om setrene våre. Derfor lanserer vi nå kampanjen: «Setra mi!» der du kan dele bilder og fortelle om din egen seter!

Kampanjen er startet i forbindelse med Unesco-prosjektet der målet er å få en best mulig dokumentasjon på setre i drift i Norge pr i dag. Reisebudsjettet tillater dessverre ikke at vi får besøkt alle setrene. Derfor trenger vi hjelp fra dere!

Vi har laget ei enkel spørreliste på et elektronisk skjema som vi håper flest mulig vil svare på.  Det er også interessant å høre fra dere som ikke videreforedler mjølka men sender den til meieriet. Alle er like viktige!

I tillegg til å svare på de enkle spørsmålene, vil vi gjerne at du til slutt skriver noen setninger som sier litt om setras historie og hva den betyr for deg, for garden og for bygda i 2020. Du finner spørresjema her: Elektronisk spørresjema

Vi vil også gjerne se bilder fra setra di. Det kan være bilder av bygningene, landskapet, dyra og ikke minst livet på setra. Sørg for at evt. personer på bildene har gitt sitt samtykke til at de kan publiseres. Vi ønsker nemlig å legge ut bildene fortløpende på en egen instagram-konto som heter: Setra mi

Bildene sendes til: seter@seterkultur.no. Merk e-posten med «Setra mi»