Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Fosheim ysteri i Valdres testlanserer stølsmelk til sommeren

20. des 2012

Foto Anne RøllangStølsdrift har lange tradisjoner i Valdres, og TINE ønsker å gjennomføre en testlansering sommeren 2013 for å vurdere om det kan være et markedspotensial for stølsmelk. Volumet er marginalt, med rundt 300.000 liter, som kun produseres og selges på sommertid.

Stor interesse for Valdres                                                                                               Interessen for anvendelse av stølsmelk er en sak det er stor interesse om i Valdres. TINE har vurdert det som en interessant mulighet, og har nå besluttet å gjennomføre en testlansering i markedet på Østlandet sommeren 2013.

– Vi opplever en økende interesse for spesialtetsprodukter hos forbruker. Det at vi la om til regional melk i 2012 har vi fått mange gode tilbakemeldinger på, og vi vet at forbruker er stolte over mat og drikke fra egen region. I tillegg setter de pris på å få vite mer om hvor melken kommer fra. Stølsmelk passer godt inn som en forlengelse i dette konseptet, sier konserndirektør Hege Holter-Brekke.

Stølsmelk skal selges på Østlandet i juli og august
– Vi har tro på at Stølsmelk vil gi en opplevd merverdi for forbrukeren og ser spent frem mot mottakelsen. Etter sommeren 2013 vil lanseringen evalueres og vi vil vurdere om det er et produkt å satse videre på, Holter Brekke.

Uansett hvordan det vil gå med denne testlanseringen, vil nok stølsmelk aldri bli et stort volumprodukt for TINE, men blir det vellykket vil det bidra til å vise og løfte frem landbruket i Valdres med sin stølskultur. Det kan også bli aktuelt å utvide satsingen med stølsmelk fra andre deler av landet.

Produksjon på TM Fosheim
-Stølsmelken vil sommeren 2013 produseres på TM Fosheim. Det at produksjonen legges til Fosheim har ingen betydning for planlagt avvikling av meieriet. Men i og med at meieriet fortsatt er i drift, er dette en effektiv måte å bruke meieriet på så lenge det eksisterer, sier meierisjef Kåre Rabben på Fosheim

cross