Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Seterkonferanse og årsmøte 2013

8. feb 2013

Nasjonal konferanse om stølsdrift som nasjonal ressurs

geiter

Lørdag 6. april inviteres det til Nasjonal stølskonferanse i Bø i Telemark. Her vil det bli satt fokus på stølsdriftas betydning som nasjonal ressurs med skråblikk fra næringen selv, NHO-reiseliv og forskningsmiljø. Konferansen arrangeres av Norsk seterkultur, Budeieven i Telemark og Nummedal og Fylkesmannen i Telemark.

Stølsdrifta som nasjonal ressurs

- Vi har store forventninger til denne konferansen, sier en entusiastisk Katharina Sparstad fra Norsk seterkultur. – Det har de siste årene blitt tradisjon å arrangere en konferanse i forbindelse med årsmøtet vårt som vi har fått mange gode tilbakemeldinger på. Vi forsøker å ha samlingene spredt der det finnes aktive stølsmiljø og seternettverk I fjor samlet vi nærmere 100 stykker i Valdres, mens vi i år arrangerer sammen med bedriftsnettverket «Budeieveven i Telemark og Nummedal». Vi vil i år ha hovedfokus på intet mindre enn stølsdriftas betydning i nasjonal sammenheng. I tillegg til å produsere mat vet vi at stølsdrift betyr mye for mange i kulturell sammenheng. Denne gangen ønsker vi å sette søkelyset på verdimangfoldet som er knytta til denne driftsformen. Som innledere finner vi både Nikolai Boie fra NHO reiseliv, Landbruksdirektøren i Telemark, Helge Nymoen og Solveig Svardal fra Telemarksforskning. Vi får også innblikk i lokal forvaltningsmodell for stølsområder i Valdres Natur- og Kulturpark. Og sist, men ikke minst blir vi invitert på gards- og stølsbesøk hos bedrifter i Budeieveven.

Fortsatt ledige plasser

Påmeldinga, som er på selveste kvinnedagen 8. mars nærmer seg med stormskritt. En del har allerede meldt seg på, men det er fremdeles plass til flere. - Meld dere på, oppfordrer Katharina Sparstad i Norsk seterkultur Arrangørene ønsker at flest mulig skal komme, og håper at stølsbrukere og stølsinteresserte fra hele landet ser dette som en mulighet til å få inspirasjon, kunnskap og samtidig få mulighet til å møte likesinnede for å utveksle erfaringer.

 

Påmelding og mer info:

Katharina Sparstad (Norsk seterkultur): ks@valdres.no eller tlf. 99 00 95 84

Pdf-fil med meir informasjon

Brosjyre med info og praktiske opplysningar

 

 

cross