Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Setertur til Tirol

6. mai 2014

tyrol

Møre og Romsdal Bonde- og Småbrukarlag arrangerer studietur til Tyrol for seterbrukere og andre med interesse for setring og næringsutvikling knyttet til seterdrifta. Turen går i tida 22. – 29.september.

Formålet med turen er å lære om landbrukspolitikken i Østerrike generelt og setring spesielt. Vi får en orientering om aktuell politikk; statlig, regionalt og lokalt. Det vil også bli orientert om hvordan man organiserer både opplæring/landbruksutdanning og rådgivning knyttet til setring i Tyrol. Vi er ogå interessert i å lære mer om nettverksbygging og hvordan man i Tyrol samhandler med reiselivsnæringa for å øke verdiskapinga for både reiselivsnæringa og seterbrukerne.

Turen starter fra Gardermoen mandag 22. september 2014. Vi flyr først til Wien og deretter til Innsbruck. Vi tar inn på Hotel Sailer i sentrum av Innsbruck. Første kvelden tar vi felles middag som er inkludert i prisen.

Tirsdag 23.september starter med frokost på hotellet. Deretter arrangerer vi møte med representanter fra delstatsregjeringen i Tirol. De orienterer om landbrukspolitikken generelt og seterpolitikken spesielt. Vi får god tid til å spørre og diskutere. Møtet holdes på engelsk. Vi kan organisere oversetting både fra engelsk og tysk. Ettermiddagen er det ingen felles aktiviteter.

Onsdag 24. september er det som vanlig frokost på hotellet. Vi skal denne dagen besøke og overnatte ei natt på ei seter. Vi starter med å ta Nordkettenbahn, en gondolbane fra Innsbruck. Fra enden av heisen er det 4 timer spasertur til Møslalm. Husk å ta med gode spasersko og liten sekk for en tannbørste, håndkle og litt ekstra klær. For de som ikke ser seg i stand til en slik spasertur kan man bli igjen i Innsbruck og besøke Bondens Marked og et klokkemuseum. Blir man i Innsbruck overnatter man på samme hotellet mens vi som drar til støls for å overnatte der. Vi behøver ikke ta med sovepose og vi spiser både middag og frokost på setra. (Inkludert i prisen.) Overnattingen skjer på en sovesal.

Torsdag 25. september blir de som bor på hotel Sailer hentet i buss som kjører de til møtestedet for de som kommer ned fra setra. Turen ned fra setra tar ca 2 timer og vi følger en spennende elvedal med godt tilrettelagt gangsti. Når alle er på bussen drar vi mot Erwald hvor vi skal ta gondolbane til Zugspitze, Tysklands høyeste fjell. Det er en vanvittig gondoltur som virkelig krever at man er høydesterk. Vi spiser lunch i restauranten på toppen av Zugspitze. Vi tar gondolbanen ned igjen før bussen fører oss tilbake til hotel Sailer og Innsbruck. Det er ikke noe felles arrangement denne kvelden.

Fredag 26. september forlater vi Innsbruck og tar tog og buss mot Galtür hvor vi tar inn på hotel Landle. Disse dagene arrangeres fjellost-olympiaden i Galtür. I den forbindelse kan i delta på konferanser og møter. Vi spiser felles middag denne kvelden. (Inkludert i prisen.)

Lørdag 27. september spiser vi frokost på hotellet før vi kan dra og se på utstillingene av fjellost. Der blir vi det meste av dagen. Det er fine muligheter å leie seg sykkel og dra innover fjelldalene og besøke setre. De fleste av dyra er flytta hjem men turisttilbudet er fortsatt på noen av setrene. Om kvelden spiser vi igjen middag sammen. (Inkludert i prisen.)

Søndag 28. september spiser vi frokost på hotellet før vi tar buss og tog tilbake til Innsbruck og hotel Sailer. Der spiser vi samlet middag siste kveld.

Mandag 29. september spiser vi tidlig frokost før vi drar til flyplassen tidlig om morgenen. Vi flyr via Wien igjen og er på Gardermoen.

Turleder og guide er Stein Brubæk, seterbruker og godt kjent i Alpene.

Priser:

Pris: kr. 8500 i dobbeltrom. Enkeltromstillegg kr. 2000. Prisen forutsetter 20 deltakere.

Prisen inkluderer tur / retur fly fra Gardermoen til Innsbruck, hotellrom og frokost alle dager, 4 felles middager og bussturen til Erwald. Mat forøvrig, gondol, tog, buss og drosje internt i Østerrike dekkes av den enkelte. Guide hele uka. Møre og Romsdal BS gjør alt arbeidet med planlegging, pakking og booking, rapportskriving og regnskapsføring.

Påmelding skjer til Stein Brubæk, tlf 91563259 som også kan gi ytterligere informasjon om turen.

Påmeldingsfrist : 20. Juli 2014

Finansiering: Deltakerne kan søke om støtte enkeltvis for å delta på turen enten gjennom kommunale næringsfond eller fylkesvise BU-midler Tema man kan søke støtte for kan være produktutvikling, nettverk og samarbeide, tilleggsnæring. For hjelp til å skrive søknader kan undertegnede kontaktes.

 

PÅMELDING:

Stein Brubæk

Tlf 91563259

Mail: stein@lfr.no

 

cross