Herdalsetra
Fra Herdalsetra

SETERBEDRIFTER PROFILERER SETERTURISME PÅ GRÜNE WOCHE I BERLIN

16. jan 2016

DSC_1250 15. januar startet Internationale Grüne Woche Berlin. HANEN - de gode opplevelsene i bygde-Norge stiller i år med en delegasjon stølsbedrifter på den Norske standen. En av disse er Olestølen fra Øystre Slidre i Valdres.

 

HANEN er en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygeturisme, gårdsmat og innlandsfiske i Norge og har i dag over 400 medlemmer. Sammen Olestølen er sju andre seterbedrifter med på den store messen I Berlin. Fra Valdres reiser Kathrin H. Aslaksby og Brage Aslaksby (15) fra Olestølen for å vise frem “en smak av seterliv” og seter opplevelser. «Den Norske standen er på hele 500 kvm. Det skal bli veldig morro å vise fram en del av det flotte stølslivet» sier budeia og stølsverten Kathrin.

Om Olestølen:
Olestølen har åpen støl i juli og august hvor du kan være med å koke brunost, smake på ureist stølskost og nyte det vakre stølslandskapet med geiter, hester, griser og Katter. Familien Aslaksby fra Skamestein bor på stølen hele sommeren og håndlager økologiske geitoster i det mobile ysteriet. Olestølen er en del av Valdres Gards- og stølsnettverk som jobber med å synligjøre stølsdrifta i Valdres.

"Grüene Woche kan gi de deltakende seterdrifterne inspirasjon og nettverk, og oppleve og erfare hvilken interessen det internasjonale markedet har for norsk seterkultur og seteropplevelser", sier Bianca Wathne Gelink, prosjektleder hos HANEN.

De 8 seterbedriftene som er med til Berlin:

- Nordgardsetra, Vestfold.
- Brimi Seter, Lom, Oppland
- Øverdalssetra, Stor-Elvdal, Hedmark
- Skjerdal Seter, Aurland, Sogn
- Håvarsrud Seterliv, Tinn, Telemark
- Olestølen, Beitostølen, Oppland
- Bergseng Seter, Folldal/Dovre, Hedmark/Oppland
- Prestholt Seter, Hallingdal, Buskerud

cross