Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Andreas Viestad på fagseminaret på årsmøtet

17. mar 2016

bilde viestad

På fagseminaret i år er vi så heldige å på kokk, forfatter og matskribent Andreas Viestad. Viestad har vist et spesielt engasjement i matkultur, og i 2015 anmeldte han blant annet boka til Helge Gudheim "Kinning, bresting og ysting i Valdres, sett i norsk og internasjonal sammenheng" under tittelen "Sulten etter gastronomisk prosa". Viestad beskriver boka som et mesterverk, og etterlyser en gastronomisk offentlighet. 

Viestad har selv gitt ut flere bøker, og er spesielt opptatt av ekte og ren mat. Det har i en periode vært en trend med nye eksotiske smaker, fransk, spansk, italiensk, afrikans for å nevne noe.  Dette er selvsagt bra, vi trenger å bli kjent med mangfoldet av verdens mat og smaker.  På den måten kan vi også bli bedre kjent med vår egen mat.  For det trenger vi. Diskusjonen om våre egne smaker og kvaliteter. Vår egen matkultur, rett og slett.  Og ikke minst råvarene som er basis for maten vår. Viestad har blant annet tatt til orde for smaksrikdommen i melk. For melk er ikke «bare melk".

Viestad har engasjert seg i matproduksjon generelt, da med vekt på ressursbruk, kultur, og kvalitet. Mat er også mye mer enn mat. Mat er også kultur som forteller en egen historie. Og så forteller maten en hel del om oss..

Vi synes vi har fått til et spesielt bra program i år. Sammen med rådgiver på beiting og melkeproduksjon, Harald Volden Fra TINE og Merete Furuberget fra Norsk Bonde- og Småbrukarlag synes vi at programmet er en veldig relevant oppfølger av Brennpunktprogrammet om "Framtidsbonden".

Last ned påmeldingskjemapaameldingskjema i pdf, Brosjyre fagsamling, program fagseminar, saksliste for årsmøtesaker og årsmelding

Har du problemer med å lastse ned påmeldingssjema så ser det slik ut. Her ser du det vi trenger og vite, samt konto nr for betaling
 

cross