Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Søker kandidater til seterprisen 2018

19. jan 2018
Utdeling av seterprisen 2017

Norges Vel etablerte i 2001 en egen Seterpris til seterbrukere som hadde utmerket seg for seterdrifta.  Ordningen ble avviklet i 2006.  I fjor tok Norsk seterkultur opp igjen tradisjonen. Prisen 2017 gikk til Brimi sæter. Nå vil vi gjerne ha innspill på kandidaten 2018!

Seterprisen skal deles ut årlig til en eller flere personer som har gjort en ekstraordinær innsats for seterdrifta i Norge. Formålet med prisen er at den skal være en påskjønning til ildsjeler som har gjort en stor innsats for å sette seterdriften i fokus. Noen av kriteriene er at innsatsen kan være innenfor tradisjonell drift, foredling på setra, seterbasert næringsutvikling, forskning og publisering av vitenskapelig materiale eller formidling av stølskultur. Fagjuryen er satt sammen av en representant fra TINE, Norsk bygdekvinnelag og Norsks seterkultur.

Det er mange seterbrukere som fortjener en slik pris, sier leder i Norsk seterkultur, Hans Bondal og oppfordrer alle til å fremme forslag til kandidat. Mange av hatt gleden av å oppleve prisverdige seterbrukere som bidrar med gode opplevelser, kunnskap og kvalitetsmat. Dette er en viktig del av landbrukskulturen som vi nå vil gi litt ekstra oppmerksomhet.

Prisen 2018 deles ut på Gol 10. mars i forbindelse med fagsamling om seterdrift

Fra 2001-2006 utdelte Norges Vel seterprisen. De som har fått denne tidligere er

  • 2001: Christian Saxlund
  • 2002: Åshild Dale og Jostein Sande
  • 2003: Odveig og Inge Eggen
  • 2004: Midtre Gauldal kommune
  • 2005: Pascal Baudonel
  • 2006: Kari Nedremyr
  • 2017: Hans Brimi og Ola Tangvik, Brimi sæter

Har du forslag til kandidat eller vite mer om seterprisen og fagsamlinga til Norsk seterkultur, send mail til seter@seterkultur.no eller send brev til Norsk seterkultur, 6214 Norddal

cross