Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Nasjonal pris til Nordgardsetra

3. aug 2018
Nordgardsetra 4H-seter vant årets pris som "Årets 4H-gård" og mottok dermed premien på 20 000 kroner.

Nordgardsetra 4H-seter i Lagendal i Vestfold er kåret til Årets 4H-gård. Prisen ble mottatt til trampeklapp under 4H Norge sitt landsmøte 20.-21. juli.

Nordgardsetra 4H-seter får prisen for sitt mangeårige arbeid som aktiv seter med sommerkafé og tilbud om kurs i seterdrift for barn og ungdom. Prisen er på 20 000 kroner.

- Det er kjempebra at vi får denne prisen! Dette gir oss blest og vi blir satt mer på kartet, smiler Helene Bøe Andersen, daglig leder på Nordgardsetra 4H-seter.

Populært tilbud
- Vi ser at tilbuda våre er på veg opp, og har blitt veldig populære de siste åra. Nå er så å si alle seterkursa våre fulle. Gjennom kursa og leirene våre tar vi vare på setertradisjoner som kanskje ville dødd ut ellers. I år prøver vi også ut nye tilbud for yngre barn, med god påmelding. I tillegg har vi mange arrangementer i helgene, forteller Helene Bøe Andersen, og holder frem:

- Det er gratis å komme hit for å oppleve seterlivet, og vi har åpen seterkafé hver dag i sommerferien. I år har vi også rusta opp en del, blant anna har vi laga et halmhoppe-hus og i samarbeid med Høyt og Lavt rusta opp «Tussestien», ei klatre- og aktivitetsløype.

- Engasjement og pågangsmot
Sara Skulstad fra landsstyret i 4H Norge har leda juryen som har kåra årets 4H-gård.

- Jeg vil gratulere så masse med prisen, og er veldig imponert over det dere får til. Mange engasjerer seg og viser skikkelig pågangsmot, til tross for økonomiske utfordringer senere år. Det blir jobba godt og skapt nye tilbud som stadig flere tar i bruk. Det er også kult at setra har så tett samarbeid med 4H-klubber og fylkeslaget 4H Vestfold, og at det blir rekruttert mange 4H-medlemer gjennom leirene og kursa, sier Sara Skulstad.

 

6500 besøkende
Prisen som Årets 4H-gård blir delt ut til 4H-gårder eller 4H-setre hvert andre år. 4H Norge har i alt 50 4H-gårder og 4H-setre, og det kom inn seks nominasjoner til årets pris. For å få prisen må gården eller setra hatt drift i minst tre år, samarbeide med 4H-klubbar, ha åpne arrangement, markedsføre 4H, være synlig i media og villig til å dele erfaringer med andre.

Rundt 6500 besøkte Nordgardsetra på dagsbesøk i fjor, 5000 besøkte kaféen og 85 deltok på kurs over flere dager. I år ser tallet ut til å øke. For første gang har barn i 1. til 3. klasse blitt invitert til sommerleir på setra, og det har kommet tilbud om «miniseterkurs» på fire dager for de som er 10 år og eldre. På programmet ellers denne sommeren står blant anna Barnas dag, «Kampen mot bjørnen», ystedag, olsokfeiring, bakstehelg og markedsdag. Nordgardsetra 4H-seter er åpen hver dag i hele skoleferien mellom kl. 11.00 og 16.00.

cross