Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Vi ønsker filmer av seterkultur!

19. jul 2022
Hesten gjer seg klar for å kløyve osten ned fra fjellet. Foto: Ragna Kornstad

I forbindelse med UNESCO-arbeidet vårt ønsker vi å dokumentere seterkulturen gjennom film, og da trenger vi hjelp av DEG til å filme! Filmen må vise folk i aktivitet på setra/stølen, f. eks lokking, gjeting, melking, separering, kinning, ysting, laging av seterkost, fortelling av historier eller sosiale samlinger/arrangementer. Vi vil vise hvordan kunnskap overføres, så vi vil gjerne ha filmer der nye generasjoner involveres i det daglige arbeidet. Vi ønsker ikke nasjonalromantiske filmer av seteridyll, men en dokumentasjon av arbeidet som gjøres – i all slags vær! KRAV: Alle som er med på filmen må ha gitt sin godkjenning til at den kan publiseres på nett. Det MÅ filmes i LIGGENDE FORMAT, i formatet 16:9, minimum oppløsning HD. Effekter som slow motion eller timelaps kan gjerne brukes. Filmene må sendes gjennom nettsida WeTransfer.com til hege@radhusetvingelen.no

Merk sendingen med ditt navn og hvor det er filmet (navn på seter/støl og kommune). Premiering av de tre best egnede filmene! Frist for innsending 15. september 2022.

cross