Herdalsetra
Fra Herdalsetra
Ost på hylle

Seterdrift får fokus på oste-VM i Trondhjem

8. mai 2023

26.-28. oktober arrangeres Oste-VM i Trondheim. Dette gjøres for å øke stolthet, kunnskap og salg av norsk ost, og vil sette Norge på kartet av dyktige osteprodusenter. Det er stor stas at dette skjer i Norge, og er en unik opplevelse. Ekstra stas er det at produkt fra setra får egen utstilling!

Programmet for Oste-VM er klart!
Torsdag 26. oktober inviterer spisesteder i Trondheim til ulike arrangement med ost i sentrum. Fredag 27. oktober er det klart for World Cheese Awards og Superfinale, samt ostefest med mat, drikke og aktiviteter for store og små. Vi gleder oss stort til å ta i mot osteelskere fra hele verden til Trondheim disse dagene, sier prosjektleder Kristine Rise i Oi! Trøndersk Mat og Drikke. – Det vil bli mye godt å smake på slik at du får mange ideer til hvordan du kan bruke ost. Vi håper du finner en du liker fra før, og kanskje får du en ny favoritt? 

Det vil også være en fagkonferanse på fredagen. Lørdag 28. oktober kan publikum bli med på World Cheese Tour blant 4500 oster og nok en ostefest med mat, drikke og aktiviteter for hele familien. Det blir egen utstilling om seterkultur og produkt fra setra.

Oste-VM vil være åpent for publikum, og mer detaljert program og billetter vil snart være tilgjengelige på arrangementets nettside. Følg med for oppdateringer og mer informasjon om arrangementet på Ostelandet.no.

Som publikum har man mulighet til å være med på ulike arrangement både før og under VM. Billettsalget starter nå på fredag 5. mai, link på Ostelandet.no.  I 2018 var konkurransen i Bergen, og nå står Trondheim for tur, så det er bare å glede seg!

cross