Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Det nærmer seg årsmøtet på Skjetlein. Årsmøtet i år er saman med Norsk gardsost og mat frå Sjetlein, og fristen for å vere med på programmet er 1. mars. Meld dykk på! 

Det blir i 2014 ei unik sjanse til å bli betre kjent med Norsk gardsost,  matnavet Mat frå Mære (i år på Sjetlein) og delta på lærerike og inspirerende dager. Her finn du mange spanande kurs for alle som er opptekne av mat, og i tilleg får du høyre forskar Ann Norderhaug halde foredrag om klima og kulturlandskap på årsmøtedagen 11. mars. Last ned  brosjyre  til seminaret på Sjetlein.

Last ned Årsmøteprogram 2014Årsmelding Norsk seterkultur 2013_2 og Års- og arbeidsplan 2014-2015

For andre sakspapir til årsmøtet kontakt ks@valdres.no

 

MadickenpåHvalerSammen med Norsk gardsost legger Norsk seterkultur sitt årsmøte sammen med "Mat fra Skjetlein" i Sør-Trøndelag. Mat fra Skjetlein er også Matnavets årlige kompetansearrangement i Trøndelag. Tradisjonen tro blir det gode og inspirerende foredrag med dagsaktuelle tema samt mange ulike fagkurs. Blant dem er forsker Ann Norderhaug som holder innlegg om kulturlandskap og klima. Dette er viktig for alle oss som er opptatt av miljøvennlig produksjonslinje fra jord til bord! Ellers er viktige fokusområder matkultur, produktkvalitet, merkevarebygging og markedstenkning, samt økologisering.

Av andre høydepunkt er en av Frankrikes mest kunnskapsrike ystere, Yves Gauzere. Han innehar i dag stillingen som mentor for alle rådgiverne på ysting i Frankrike, og er ansatt ved skolen Enilbio i Poligny. Dette blir et rent teorikurs med tema hvitmugg. Vi legger også opp til en bolk med smakstesting av deltakernes egne oster, der man kan få tilbakemeldinger fra kursholder. I etterkant av kurset vil det bli satt av tid til nettverksmøte for ysteriene, tema bl.a. emballasje. Ystekurset (inkl smaking og nettverkssamling) vil gå tirsdag 11.mars kl 14-18, samt onsdag 12. og torsdag 13.mars kl 8-16.

I tillegg holder Kari Helgetun fra Trondheim fagskole kurs i enkel melkeforedling, og det blir både bakekurs og kurs i produksjon av bær- og fruktdrikker.

Av andre kan vi oppleve forfatter og kåsør, Espen Smith. Med en genuin interesse for øl og akevitt, mat og drikke, servicefaget og reiselivet, gir han en troverdig og underholdende innføring i denne vidunderlige kulinariske verden.

Fullstendig informasjon om kurs, priser og andre praktiske opplysninger finner du er i  programmet.

Selve årsmøtet til Norsk seterkultur er tirsdag 11. mars fra kl 11.30 - 13.30

Påmeldingsfrist er 1. mars. Meld deg på elektronisk på denne her

Programbrosjyre kan du laste ned Program Fagdager lokalmat For overnatting har Norsk seterkultur reservert et begrenset antall plasser på Rica Bakklandet i Trondheim sentrum.

NB! Medlemmer i Nors seterkultur får sponset overnatting med kr 400,-!

For mer informasjon: Kontakt ks@valdres.no eller gunn.bratberg@ntfk.no

 

 

cross