Kurset kombinerer både praktisk og teoretisk undervisning i stølsysteriet. Vi separere fløte, syrnar til rømme og kinnar smør av rå kumjølk. Kurset er lagt opp som ei erfaringsutveksling og egner som for deg som har erfaring med handverksforedla smør frå tidlegare og vil fordjupe deg i smørfaglege tema.
Tema dag 1:
Tema dag 2:
Tema dag 3:
Målet med kurset er å gi deltakerne en dypere forståelse av produksjonen av smør og rømme, beskytta betegnelse av setersmør og å se stølssmør i sammenheng med UNESCO nominasjonen av seterkulturen.
Kr 1250 pr. person inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj 2 dager, ein middag og kursmateriell.
Overnatting i forbindelse med kurset er på Kråkeroe-staulen og kommer i tillegg til kursprisen. Overnatting bestilles hos Sondre Aasan på tlf 45 87 29 79
Spørsmål? Ta kontakt med Kathrin H: Aslaksby