Herdalsetra
Fra Herdalsetra

Håper på å komme i gang med salg av merket setersmør i sommer

20. apr 2020

Sommeren 2020 skal det være mulig å produsere setersmør merket besytta betegnelse på tradisjonelt grunnlag. Covid-19 har gitt en litt spesiell situasjon for mange, og det knytter seg usikkerhet til hvorvidt besøkssentrene kan ta imot gjester i sommer.

Vi håper selvsagt ikke de åpne setrene og direktesalg blir påvirket av situasjonen.  Dersom det det ikke lar seg gjøre med besøk på gard eller stør må vi prøve å finne andre muligheter

Norsk seterkultur oppnådde i fjor beskytta betegnelse for setersmør på tradisjonelt grunnlag. Vi har nå søkt Innovasjon Norge om støtte for blant annet å gi ut informasjon i brosjyre og på våre nettsider. Informasjonen er retta mot både til produsenter og potensielle marked. En del av markedet er restauranter, hoteller og spisesteder, og sesongen for disse er usikker. Dersom det ikke blir mulig å selge fra åpen seter, kan det være aktuelt å selge via nett eller for eksempel rekoringer, som har vist seg å fungere bra. Norsk Seterkultur ønsker å være behjelpelige med formidling og distribusjon om nødvendig.

Det betyr at dere i løpet av våren vil finne mer informasjon om setersmør og beskytta betegnelse på våre sider, hvordan du skal gå fram som produsent, og hvordan du som forbruker kan få tak i smøret.  

For en ting er sikkert, det blir produsert ekte setersmør i sommer!

Oppskriften på ekte setersmør

Fornøyde, frittgående kuer. urterikt, friskt fjellgras, nyseparert fløte, rent fjellvann, god rømmekultur, litt havsalt, omsorgsfulle hender

Her du et lite glimt av hvordan setersmøret lages Klikk på linken eller bilde nedenfor.

Foto: Matmerk

Les oppdatert informasjon og hvordan du skal gå fram for å bruke merket her

cross